"Zbog Bayerna sam odbio sve velikane"

Ribery otkrio klubove koji su ga tražili

"Zbog Bayerna sam odbio sve velikane"

M. Šljivak

Legendarni francuski fudbaler Franck Ribery priznao je kako je na stolu imao ponude nekoliko evropskih velikana, ali i da ih je bez puno razmišljanja odbio.

Danas 33-godišnji Ribery je u redove bavarskog kluba stigao iz Marseillea 2007. godine, a sa Bayernom je osvojio čak 18 trofeja.

Ponuda je tokom boravka na Allian Areni bilo, a nedavno je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge otrkio da je odbijena ponuda Chelseaja od 65 miliona eura plus Jose Bosingwa.

Priznao je i Ribery kako je ponuda iz velikih evropskih klubova bilo zaista dosta.

"Naravno da sam razmišljao o odlasku. Svi veliki klubovi, poput Juventusa, Intera, Milana, Barce, Reala i mnogih drugih su me željeli. Ali, mojoj porodici je lijepo u Minhenu i odlučio sam ostati. Igraću sve dok me noge služe, a vjerujem da mogu igrati još dvije godine ne visokom nivou", rekao je Ribery.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Francuski fudbaler je u proteklih deset godina odigrao 343 utakmice za Bayern, a postigao je 109 pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi