"Zbog Dortmunda odbio sam i Barcelonu"

Porzugalac odbio ponudu Barce

"Zbog Dortmunda odbio sam i Barcelonu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund proteklog vikenda slavili su na gostovanju protiv HSV-a sa 5:2.

Dortmund je konačno uspio ostvariti pobjedu u domaćem prvenstvu, a igrači ove ekipe to su uradili u stilu. Nakon meča igrač Dortmunda, Raphael Guerreiro, dao je zanimljivu izjavu za njemačke medije u kojoj je otkrio koje ponude je imao ovg ljeta.

Guerreiro je pažnju na sebe skrenuo sjajnim igrama u dresu Portugala na Evropskom prvenstvu ovog ljeta, a nekoliko sedmica nakon finala potpisao je za Dortmund. Ipak, Portugalac je izjavio da je zbog ovog kluba odbio i veliku Barcelonu.

"Istina je da sam imao ponudu Barcelone, ali sam na kraju izabrao Dortmund. Teško je reći ne tako velikom klubu, ali sam nekako osjećao da je odlazak u Dortmund za mene najbolji potez. Želim igrati u prvoj postavi i znam da je to nemoguće u Barceloni. Bit će vremena za velike transfere još uvijek sam na početku karijere", rekao je Gurreiro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 22-godišnji portugalski fudbaler dodao je da je prošle godine imao ponudu PSG-a, ali da je ipak odlučio ostati u Lorientu. Gurreiro je brzo izborio mjesto u startnoj ekipi Dortmunda što mu je bio primarni cilj.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi