"Zbog njega nakon prodaje Džeke nisam doveo napadača"
FOTO: EPA

Menadžer Građana od mladog Nigerijca očekuje mnogo

"Zbog njega nakon prodaje Džeke nisam doveo napadača"

Adnan Beganović

U 5. kolu Premiershipa vodeći Manchester City je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Crystal Palacea.

Sve do 90. minute nije bilo golova u duelu Palacea i Cityja, a onda je nakon asistencije Nasrija pogodak postigao mladi 18-godišnji Kelechi Iheanacho.

Mladi nigerijski napadač donio je tri boda Građanima, a nakon susreta hvalio ga je i menadžer Manuel Pellegrini.

"On je vrlo važan igrač za nas. Ima samo 18 godina, a s prvim timom je počeo raditi prošle godine, no nije imao sreće. Zbog povrede je van trenažnog procesa bio tri mjeseca. Biće vrlo važan igrač Cityja u budućnosti", izjavio je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je jedan od razloga zbog kojeg nisam doveo napadača nakon prodaje Edina Džeke. On zaslužuje tu šansu. Kada je ulazi rekao sam mu da ide postići gol", dodao je menadžer trenutno vodeće ekipe Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti