"Želim pokazati ko je Edin Atić"

Bh. košarkaš za zvaničnu stranicu AEK-a

"Želim pokazati ko je Edin Atić"

E. Škorić

Košarkaški bh. reprezentativac Edin Atić govorio je vremenu koje je proveo u Atini i o ambicijama, kako o AEK-ovim, tako i vlastitim.

Atić je već dvije godine u Grčkoj i sada je spremniji nego ikad da pomogne AEK-u u ostvarivanju svojih ciljeva.

"Nakon dvije godine u  AEK-u, znam koja mi je uloga i znam šta trebam da napravim s AEK-om. Želim to dokazati s vremenom. Želim navijačima pokazati ko je Edin Atić. Obećavam da ću uraditi sve da ispunim njihova očekivanja", kazao je Atić u razgovoru za službenu stranicu grčkog kluba, pa je nastavio:

"Uvijek ću se sjećati meča protiv CSKA prije 13 mjeseci, kada su navijači skandirali moje ime. Želim to ponovo da doživim".

O "jugoslovenskoj" školi košarke, Atić je kazao:

"Mislim da je to jugoslovenska tradicija. Nije moguće razlikovati igrače u Bosni, Srbiji ili nekoj drugoj državi. Mnogo je srbijanskih igrača u BiH i obrnuto".

Drugi sportovi? 

"Volim puno nogomet. Sviđa mi se Liga prvaka, volim Real Madrid. Nemam neki poseban klub u Bosni i Hercegovini".

Život u Grčkoj? "U Atini volim ljude koji stalno rade sa mnom. VOlim AEK-ovu organizaciju. Atina je fantastičan grad, a Grčka ima čudesnu hranu". 

Koliko poznajete grčkih riječi? "Znam ih previše, ali uglavnom koristim one standardne: 'Dobro jutro', 'Gdje si' i 'OK'", dodaje Atić. 

A šta nakon 10 godina? "Bio bih potpuno zadovoljan ako bih otišao u NBA. To bi značilo da je moja karijera baš velika i to je moj najveći cilj. Želim iz AEK-a ići direktno u NBA", priznaje naš talentovani reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi