"Želimo da stvorimo finansijski stabilan klub"

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

"Želimo da stvorimo finansijski stabilan klub"

Sloboda iz Novog Grada, koja u nastupa u Drugoj ligi RS, dobila je novog predsjednika.

Na tu funkciju izabran je Ognjen Dašić, bivši fudbaler i sportski direktor ovog kluba. 

On je dobio podršku svih prisutnih članova Skupštine (22), a osim izbora predsjednika na trećoj sjednici Skupštine FK "Sloboda" raspravljano je o radu kluba u protekloj godini, o finansijskom poslovanju, planu i programu rada za 2017. godinu, kao i kadrovskim pitanjima.

"Malo sam zatečen nakon svega, ali drago mi je da sam dobio povjerenje tolikog broja ljudi. Svjesni smo da je situacija u klubu jako teška, tako da ćemo svim snagama nastojati da se riješimo raznoraznih dugovanja. Iako smo prvi dio sezone završili na drugoj poziciji, nećemo bezglavo jurišati na ekspresni povratak u viši rang", rekao je Dašić za SportSport.ba i dodao da će uskoro biti formiran i Upravni odbor. 

Sloboda je jesenji dio prvenstva u Drugoj ligi 'Zapad' završila na drugom mjestu sa 29 osvojenih bodova, šest manje od vodećeg Željezničara iz Banjaluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi