"Životinje u nedjelju ćete ostati bez zraka"

Mrtvo janje u trening centru

"Životinje u nedjelju ćete ostati bez zraka"

Derbi Donje Saske igra se za vikend, a Hannover će gostovati kod Eintracht Braunschweiga. 

Derbi koji je odigran jesenas, prvi put nakon 1975. godine, razočarao je sve obzirom da se završio bez pobjednika, ali i bez golova.

I ovaj koji se igra na Eintracht Stadionu imao je svoju "navijačku" uvertiru. Na ogradi treninga kampa Hannovera osvanulo je obješeno i zadavljeno janje ofarbano u kojem je bio kože ofarban u zeleno, a na mrtvoj životinji stajala je poruka: "Životinje u nedjelju će te ostati bez zraka".

Još uvijek nije poznato ko stoji iza ovog djela, a mišljenja medija u Njemačkoj su podijeljena. Dok jedni pišu kako iz ove "akcije" stoje navijača Eintrachta, drugi opet smatraju da je riječ o radikalnijoj grupi navijača Hannovera, koji bi u slučaju poraza bio blizu opasne zone.

Sve u svemu ovaj akt je dodatno podgrijao ionako vrelu atmosferu pred derbi koji se igra u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.