"Zlatna lopta se osvaja na terenu, ne u reklamama"

Messijev otac poručuje

"Zlatna lopta se osvaja na terenu, ne u reklamama"

A. Haznadarević

Otac Argentinca koji još uvijek nosi titulu najboljeg igrača svijeta, smatra da rasprave o ovodišnjem dobitniku Zlatne lopte uopšte nisu utemeljene, te da konstantno poređenje ne donosi dobro ni Messiju ni Cristianu Ronaldu.

Jorge Messi, otac Barceloninog čarobnjaka Lea Messija priznaje da je njegov sin bio uzdrman ispadanjem iz Lige prvaka, međutim ipak istiće da je on dovoljno psihički jaka osoba:

"On ima pobjednički mentalitet, i to se neće promijeniti. Bio je na lošem putu nakon što je Barca eliminisana od strane Chelseaja, ali on je naučio mnogo iz tog poraza."

Messijev otac se zatim osvrnuo na aktuelnu polemiku, o tome ko je zaslužio Zlatnu loptu ove godine, negov sin ili Cristiano Ronaldo.

"Poređenja ružno izgledaju, određeni ljudi raspravljaju o tome u medijima, a to je loše  i ima negativan efekat", smatra Jorge Messi, te pojašnjava svoj stav:

"Zlatna lopta se ne osvaja na reklamama već zbog onoga što je urađeno na terenu. Onaj ko je zasluži, i osvojit će je, bio to Leo, Cristiano ili bilo ko treći", zaključuje Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti