"Znate, ima stara izreka - uzmite sve što vam protivnik da"

Ruski selektor nakon pobjede nad BiH

"Znate, ima stara izreka - uzmite sve što vam protivnik da"

Edmir Škorić

Ruski selektor Sergej Bazarevič pohvalio je publiku nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom.

U Permu su Rusi deklasirali BiH sa 83:54 i tako su pobjedom otvorili kvalifikacije za Eurobasket, zbog čega je selektor Bazarevič, kome je ovo bio službeni debi na klupi Rusije, itekako zadovoljan.

"Atmosfera je bila luda. Veliko hvala svim navijačima. U prvom dijelu smo bili malo 'uspavani', ali su kasnije stvari došle na svoje. U nastavku smo pojačali tempo igre, rival nije uspio da nam parira", rekao je Bažarevič, dodavši:

"Potrebno je da poštujemo svakog rivala. Slijedi nam duel sa Švedskom, koja ima dosta kvalitetnih igrača. Možda nisu zvijezde, ali imaju izuzetne pojedince i sigurno da neće biti lako. Moramo biti maksimalno ozbiljni u Švedskoj".

Bažarevič je novi, kompletan staff je izmijenjen, kao i vodstov ruskog košarkaškog saveza...

"Tim je ranije igrao dobro u napadu, a sada nam je bio cilj da dotjeramo igru u odbrani i mislim da smo na dobrom putu. Moramo da vratimo ugled reprezentaciji. Od ovih igara ovisi i popularnost košarke u Rusiji", istakao je on.

Ruski košarkaši imali su čak 31 dalekometni pokušaj u meču protiv BiH. Odluka je to trenera ili igrača?

"Znate, ima jedna izreka - uzmite sve što vam protivnik da", kazao je selektor Rusije.

Atmosferu u dvorani u Permu hvalio je i Andrej Kiriljenko, bivša NBA zvijezda i sada prvi čovjek Ruskog saveza.

"Nevjerovatna atmosfera! Sedam hiljada ljudi, pa i više, bodrilo nas je danas. Ljudi su sjedili na stepenicama i podržavali nas", rekao je Kirilenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi