Prvo pojačanje Borca za Ligu prvaka
Tomasz Kudala PressFocus NEWSPIX.PL

Reprezentativac Kurasaa

Prvo pojačanje Borca za Ligu prvaka

Adnan Beganović

Mladen Žižović je upravo zvanično postao novi trener Borca, a sada se nezvanično saznaje ime prvog pojačanja u igračkom kadru.

Kao prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke će predstavljati našu zemlju u Ligi prvaka predstojeće sezone.

Dobra vijest je da će Banjalučani biti nositelji u žrijebu prvom pretkola, pa će tako imati istu startnu poziciju kao i Zrinjski prošle sezone kada se plasirao u Konferencijsku ligu.

Jasno je da će banjalučki tim pokušati ponoviti uspjeh Zrinjskog ili napraviti još veći, a prije početka tog puta treba da se riješi igračka križaljka.

Nezvanične informacije govore, da će novi fudbaler velikana iz Platonove postati reprezentativac Kurasaa, Jurich Carolina.

Oglasi

Radi se o dečku koji je posljednje tri sezone igrao za poljski klub Miedz Legnica, a sada postaje slobodan igrač.

Ranije u karijeri je igrao još za poljski Stomil, te za nizozemske klubove NAC Breda, FC Den Bosch, te u mladim kageorijama za PSV, AZ, Fortune i Hoensbroek.

Njegova primarna pozicija je lijevi bek, ali može igrati i visočije na lijevoj strani, kao i na poziciji stopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođen je na Nizozemskim Antilima i igrao je 23 puta za mlađe selekcije Nizozemske, no sada nastupa za A tim Kurasaa gdje je na 10 utakmica postigao jedan gol.

Minule je sezone na 29 utakmica upisao dvije asistencije, a ostaje da vidimo kako će se snaći u našoj ligi. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vd1990
A u zelju će da dodje reprezentativac mudasa
1 4
rossoneri83sa
Da sam jučer umro nebi znao za Kuras.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi