Rad bolji od Radničkog na otvaranju nove sezone

Jelen Superliga Srbije, 1. kolo

Rad bolji od Radničkog na otvaranju nove sezone

E. Škorić

Rad je u Banjici s 2:0 savladao Radnički 1923 na premijeri nove sezone u Jelen Superligi Srbije.

Rad je poveo nakon malo više od pola sata igre, kada je Perović pokrenuo akciju, proigrao Predraga Luku, koji je najprije izbjegao ofsajd zamku, a zatim sa 16 metara opalio loptu u mrežu Čančarevića.

 

Pola sata prije kraja utakmice Građevinari su stigli i do drugog pogotka. Kojić je začetnik akcije na desnoj strani, ubacio je loptu na drugu stativu, a Čaušiću nije bilo teško da sa sedam-osam metara loptu sprovede u mrežu.

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Rad je protiv gostiju iz Kragujvca upisao tri boda na otvaranju sezone. 

 

Ostali susreti prvog kola na programu su sutra, Vojvodina i Smederevo igraju u nedjelju, a odgođen je meč Javora i Zvezde.

 

Jelen Superliga Srbije, 1. kolo:

Rad - Radnički 1923 2:0 (Luka 32, Čaušić 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.