Rad, red i disciplina na treninzima Čelika

Zeničani trenirali na Kamberovića polju

Rad, red i disciplina na treninzima Čelika

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su trenirali na Kamberovića polju na terenu s normalnom podlogom. Zeničani su se prošle subote vratili iz Međugorja, te će završni dio priprema odraditi na terenima u Zenici. Kako smo primijetili na treninzima crno-crvenih vlada red, rad i disciplina. Šef struke Nedim Jusufbegović, zajedno sa svojim pomoćnicima nastoji da uigra ekipu za nastavak prvenstva i borbu za opstanak u Premijer ligi.

Radosna vijest za sve navijače Čelika jeste da je iskusni stoper 33-godišnji Aldin Džidić riješio papire sa Slobodom, te bi u narednim danima trebao i zvanično potpisati ugovor do kraja sezone s Čelikom, isto se u narednim danima očekuje i s napadačem Mahirom Karićem, kako bi njih dvojica bila registrovana i u konkurenciji za utakmicu protiv Zrinjskog.

Za subotu od 13:30 sati na Bilinom polju planirana je i generalka s ekipom Kozare, a ova utakmica će biti zatvorenog tipa. Rukovodstvo kluba želi dodatno podignuti euforiju koja vlada u Zenici, kako bi 25. februara protiv Zrinjskog, stadion bio dobro ispunjen.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten Enis Sadiković nije trenirao s ekipom zbog problema s petom, od ranije je van stroja Ante Hrkać, dok je Armin Duvnjak bolestan. Vernes Islamagić se oporavlja nakon povrede, ali je i on kao i mnogi igrači koji su kasno došli u klub u zaostatku za igračima, koji su od početka priprema kada je u pitanju fizička sprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na treningu smo mogli vidjeti i Dženisa Huseinspahića, na kojeg trener ne računa, ali on se još nije dogovorio s klubom oko raskida ugovora. Do kraja ove sedmice, šef struke će se zahvaliti još nekim igračima, jer želi u prvenstvo ući s 25 igrača, a trenutno na treninzima je 30 igrača. Kako saznaje SportSport.ba, nije isključeno da u narednih dan-dva klub dogovori dolazak još jednog igrača, čime bi se kompletirao igrački kadar.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti