Rađa: Finska može biti opasna

Kvalifikacije za SP

Rađa: Finska može biti opasna

Adnan Beganović, foto: A. Balić

Muška rukometna reprezentacija BiH prije dva dana nastavila je pripreme za januarske kvalifikacije za SP 2011. godine u Švedskoj, a selektor Vojislav Rađa na današnjoj press konferenciji naglasio je da je zadovoljan uslovima i tokom priprema.

"Svi igrači su zdravi, ozbiljno i profesionalno izvršavaju svoje obaveze. Imamo dovoljno vremena da napravimo određena korekcije za pojedine segmente. Prijataljske utakmice s Crnom Gorom bit će dobra prilika za uigravnje ekipe", rekao je Rađa.

On je najavio da će trenutni spisak od 20 igrača biti skraćen za dva imena. 

U trenažni proces je uključen povratnik u reprezentaciju Nikola Prce, lijevi bek španskog Ademar Leona, koji se uspješno opravlja nakon operacije skočnog zgloba, dok se ekipi nisu priključili povrijeđeni golman Ratko Vujović i srednji bek Nebojša Golić, zbog zdravstvenih problema u porodici. Rađa najvjerovatnije neće moći da računa ni na pivota Bojana Skoku, nakon višegodišnjih  neuspješnih pokušaja Rukometnog saveza BiH da ovaj član slovenskog Cimosa konačno dobije bh. državljanstvo.      

Rukometaši BiH će u okviru B-grupe igrati na kvalifikacionom turniru u finskom gradu Vantaa od 15. do 17. januara. Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija.

"Imamo dosta informacija o protivnicima. Najveći konkurent za prvo mjesto u grupi i nastup u baražu bit će nam selekcija Rumunije, ne smijemo potcjeniti ni Finsku, koja će pred domaćom publikom biti neugodan protivnik", dodao je na današnjoj press konferenciji Vojislav Rađa.    

Plan priprema predviđa treninge do 8. januara, kada naša reprezentacija putuje u Crnu Goru. Prvi prijateljski susret s domaćom selekcijom igrat će se 9. januara u Baru, a drugi dan kasnije u Budvi.

Po povratu u BiH naša najbolja selekcija će se pripremati u Sarajevu sve do do puta u Finsku, 14. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.