Rađa: Imali smo sreće, sad na posao

Selektor zadovoljan žrijebom

Rađa: Imali smo sreće, sad na posao

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine voljom žrijeba koji je jučer održan u Beogradu proboj na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji tražit će preko Makedonije i Mađarske.

Naš rukometni nacionalni tim u jučerašnjem žrijebanju bio je miljenik sreće. Iz prvog šešira dobili smo Mađarsku, a iz drugog možda i najslabiju reprezentaciju, Makedoniju. Prilika koja se ne smije propustiti, no koliko smo puta to do sada rekli.

"Imali smo sreće. Trebamo svi biti zadovolji žrijebom, ali ne smijemo se opustiti. Nikada još nismo bili na velikom takmičenju i mislim da sada imamo velike izglede za to", rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Vojislav Rađa i dodao:

"Moramo maksimalno ući u ove kvalifikacije. Ne smijemo nikako ponoviti greške iz nekih ranijih perioda. Mađarska i Makedonija su kvalitetne reprezentacije, ali smatram da se ravnopravno s njima možemo nositi."

Selektor našeg nacionalnog tima uvjeren je da će u kvalifikacijama na golu naše reprezentacije stajati golman Barcelone Danijel Šarić, a najavio je da će razgovarati sa Branislavom Obradovićem oko njegovog eventualnog povratka u reprezentaciju.

"Što se tiče Danijela Šarića tu je sve jasno. Čelni ljudi našeg rukometa uradili su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi Šarić dobio dozvolu da igra za BiH i ja se nadam da će golman Barcelone predvoditi naš nacionalni tim u kvalifikacijama. Svaki kvalitetan igrač nam je potreban, tako da se ne smijemo nikoga odreći. Po dolasku na kormilo reprezentacije to sam rekao i takva je situacija i sada. Obaviću razgovor sa Obradovićem i postoji mogućnost da se vrati u ekipu, no isto tako postoji mogućnost da neki koji su igrali u posljednjim kvalifikacijama više ne budu pozivani", zaključio je Rađa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.