Rađa: Možemo do baraža

Uoči kvalifikacija za SP

Rađa: Možemo do baraža

Adnan Beganović, foto: A. Balić

"Svjesni smo posla koji je pred nama. U Finsku putujemo samo s jednim ciljem, a to je osigurati plasman u baraž", rekao je na današnjoj press konferenciji selektor našeg nacionalnog rukometnog tima Vojislav Rađa i dodao:

"Idemo od utakmice do utakmice. Misli su nam trenutno usmjerene samo na reprezentaciju Finske, a tek nakon susreta sa domaćinima razmišljat ćemo o Velikoj Britaniji i Rumuniji. Dat ćemo sve od sebe da u prvom susretu sa domaćom selekcijom pitanje pobjednika rješimo što ranije. Prostudirali smo igru Finaca i mislim da nam oni neće napraviti veće probleme. Rumunija je naš najopasniji protivnik i nekako sam uvjeren da će susret sa njima odlučiti putnika u baraž. Mi smo spremni i sa puno optimizma idemo u Finsku."

Selektor naše reprezentacije osvrnuo se i na dvije utakmice sa Crnom Gorom u kojima su naši reprezentativci upisali dva poraza, no Rađa nije nezadovoljan.

"Utakmice sa Crnom Gorom bile su pripremne i mnogo su nam pomogle. Istina je da smo poraženi u oba susreta, no ono što smo željeli napraviti u ovim utakmicama to smo i uradili, tako da nema razloga za nezadovoljstvo. U prvoj utakmici isprobavali smo neke varijante u odbrani koje do sada nismo igrali, pa je na kraju i poraz od 6 razlike došao upravo radi toga. Ponavljam, poraženi smo, ali sve što smo zamislili u ovim susretima to smo i ostvarili", rekao je Rađa.

Na press konferenciji novinarima se obratio i golman naše reprezentacije Adnan Šabanović koji je rekao da je veliki hendikep što u konkurenciji neće biti Danijel Šarić, ali da je uvjeren da će oni koji budu igrali dati sve od sebe da se plasiramo u baraž.

"Iza nas je 14 dana priprema i polako je došlo vrijeme da vidimo da li smo se dobro spremili. Šarić će nam mnogo nedostajati jer se sigurno radi o jednom od najkvalitetnijih svjetskih golmana, no učinit ćemo sve da se njegovo neigranje ne osjeti", rekao je Šabanović te dodao:

"Atmosfera u ekipi je sjajna, kao i uvijek do sada, tako da iz mene sija optimizam. Kao što je selektor već i rekao, utakmice sa Crnom Gorom dobro su nam došle i vjerujte mi da rezultat nam uopšte u tim susretima nije bio imperativ. U Finskoj nas očekuju tri susreta u isto toliko dana i ja sam uvjern da nećemo razočarati naše navijače."

Raspored kvalifikacijskih susreta:


15. januara:
17.30: Rumunija - Velika Britanija
20.00: Finska - BiH

16. januara:
17.30: BiH - Velika Britanija
20.00: Finska - Rumunija

17. januara:
14.30: Finska - Velika Britanija
17.00: BiH - Rumunija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.