Rađa objavio širi spisak reprezentativaca

Na današnjoj press konfenciji

Rađa objavio širi spisak reprezentativaca

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Novoizabrani selektor rukometne reprezentacije BiH Vojislav Rađa danas  je objavio širi spisak igrača za okupljanje zakazano za 26. oktobar u Sarajevu, u sklopu prve faze priprema za januarske kvalifikacije za SP 2011. godine u Švedskoj. 

Rađa je na današnjoj press konferenciji najavio da će naredne sedmice spisak biti skraćen na 18 imena.

"Spisak nije definitvan, pratit ćemo formu potencijalnih reprezentativaca, kao i nekih igrača koji nisu obuhvaćeni. Pokušat ćemo da napravimo što kvalitetniju ekipu, koju očekuje ozbiljan zadatak u kvalifikacijama.  Vjerujem da ova reprezentacija ima potencijal i znanje da može da se kvalifikuje na SP", kazao je Rađa, koji je za saradnike u Stručnom štabu odredio trenere Emira Junuzovića i Vladu Šolu.

Emir Junuzović pored toga što će biti desna ruka Rađi u radu sa A selekcijom imenovan je I za selektora juniorske reprezentacije, dok je Zdenko Grbavac imenovan za prvog čovjeka struke u kadetskoj reprezentaciji.

U okviru priprema reprezentacija BiH će 28. oktobra u Visokom i dan kasnije u Goraždu odigrati prijateljske kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore.

Kvalifikacije za SP 2011. igrat će se po novom sistemu. Četiri ekipe igrat će kvalifikacioni turnir s kojeg će pobjednik izboriti nastup u baražu (dodatnim kvalifikacijama). Rukometaši BiH će u okviru B-grupe igrati na turniru u Finskoj (od 15. do 17. januara). Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama:
B-grupa:
15. januara: Finska - BiH
16. januara: BiH - Velika Britanija
17. januar: BiH - Rumunija.

Širi spisak reprezentativaca:

golmani:
Šabanović, Vujović, Grahovac, Burić, Tahirović i Blažević;
lijeva krila: Stojanović, Čakić, Ovčina, Buljugija i Mikić;
desna krila:
Jaškić, Velić, Vražalić, Pjetlović i Omerović;
lijevi bekovi: Prce, Bašić, Halilbegović, Garić, Omerčević;
desni bekovi: Obradović, Malešević, Martinović, Suhonjić, Panić, Savić i Škorić;
srednji bekovi: Terzić, Harmandić, Međić, Doborac, Karačić i Dokić;
pivoti: Toromanović, Skoko, Pucelj, Veselinov, Rakocija i Manić.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.