Rađa: Svi moramo pomagati reprezentaciji

Nakon nedolaska Doborca

Rađa: Svi moramo pomagati reprezentaciji

Adnan Beganović

Veliku prašinu u sportskoj javnosti digla je odluka RK Bosna BH Gasa o nepuštanju Damira Doborca na pripreme naše reprezentacije te Petra Kapisode i Fahrudina Melića na pripreme crnogorske selekcije.

„Meni je teško komentarisati sve ovo jer do neki dan sam bio dio kluba, no ipak mislim da se na ovaj način niti jedan klub, pa bio mali ili veliki, ne smije odnositi prema reprezentaciji, rekao je Vojislav Rađa povodom odluke Bosne o nepuštanju Doborca na okupljanje te dodao:

„Problem nije samo nedolazak Doborca, problem je što su neki reprezentativci prebačeni u drugi tim i to nikako nije dobro za reprezentaciju. Ukoliko želimo dobro reprezentaciji onda moramo na sve gledati, reprezentativci se moraju profesionalno odnositi prema klubu, a ako nešto krivo urade imaju kazne, ali nikako ne smiju biti predmet ponižavanja i nekorektnog odnosa. Ne želim se osvrtati na rad u nekom klubu, ali sigurno je da se na ovaj način reprezentaciji samo odmaže, a smatram da svi mi koji se bavimo rukometom moramo na svaki način pomagati našem nacionalnom timu. Neko je napravio grešku u koracima, a vjerujem da će ovi propisi EHF-a, koji nisu nimalo naivni, urazumiti neke ljude i da će ispraviti svoje greške."

Selektor Crne Gore, Ranko Popović, također nije krio svoje razočarenje ovakvim razvojem događaja.

„Ja sam siguran da su Melić i Kapisoda željeli doći na okupljanje i mislim da je ovo jedan nehuman gest. U našem savezu sjede ozbiljni ljudi i oni su uputili pismo EHF-u i obavijestili ih o svemu. Mi smo dobili dopis iz Bosne u petak da su oni povrijeđeni, a samo dan kasnije su igrali prvenstvenu utakmicu i tražili smo da dođu na pripreme kako bi naši doktori vidjeli njihovo zdravstveno stanje i ukoliko su povrijeđeni obezbjedili im liječnički tretman. Mislim da niti jedan klub i niti jedan trener ne smije zabraniti igračima da se odazovu na reprezentativne pripreme“, zaključio je Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.