Svi na nogama, stadion preplavile emocije: Navijači Atletica su uradili nešto što do sada nikad nisu

Velika čast

Svi na nogama, stadion preplavile emocije: Navijači Atletica su uradili nešto što do sada nikad nisu

Admin Čaušević

Iako su stalno u sjeni daleko popularnijeg i uspješnijeg Real Madrida njihova ljubav prema popularnim Jorgnadžijama ne blijedi. 

Nekadašnji stadion Vincete Calderon je bio ispunjen i kad je klub igrao u Segundi, a tokom utakmica sadašnji stadion Wanda Metropoliatno stalno je ispunjen u skladu sa trenutnim propisima zbog pandemije koronavirusa.

Upravo su se navijači Atletica u nedjelju protiv Raya Vallecana (2:0) pobrinuli za potez koji je rijetko viđen na fudbalskim stadionima, posebno u modernom fudbalu.

Naime, kada je Radamel Falcao trebao da uđe u igru cijeli stadion je ustao te ovacijama i uz aplauze dočekao Kolumbijca.

"Standing ovation" za gostujućeg igrača i to prilikom ulaska u igru su zasigurno nezapamćen potez navijača Atletica.

Falcao je bio član Atletica kada je krenuo uspon ovog kluba ka evropskom vrhu prije desetak godina.

El Tigre je za dvije godine kao član Jorgandžija osvojio tri trofeja uz nevjerovatan učinak od 70 golova na 91 utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolumbijski as je nakon toga prodat Monacu za 43 miliona eura, nakon toga je igrao za Chelsea, Manchester United i Rayo Vallecano.

U Španiju se vratio ljetos i za sada mu ide vrlo dobro pošto je deset mečeva uspio zabiti pet golova. Njegov Rayo je nakon polovine sezone na visokom 5. mjestu.

Top Komentari

semirlebron
Vicente Calderon be moze biti ispunjen u skladu sa propisima zbog pandemije, jer taj stadion vise ne postoji .
4 1
user1622267171
"Bio znati pun"??? Prosto ne moguća rečenica.... Majkom moja daj mi pušku.... Sportski pozdrav.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi