Francuzi tvrde jedno, Turci drugo - Gdje će Rade Krunić?
FOTO: EPA

Bh. reprezentativac napušta Rossonere po svemu sudeći

Francuzi tvrde jedno, Turci drugo - Gdje će Rade Krunić?

H. Zilić

Po svemu sudeći bh. reprezentativac Rade Krunić (30) mogao bi biti jedna od glavnih tema zimskog prijelaznog roka jer po svemu sudeći napušta redove itlaijanskog velikana Milana.

Turski mediji uveliko pišu da je Krunić na pragu potpisa za Fenerbahce. Posljednjih dana nema medija u Turskoj koji Krunića nije već doselio u Istanbul, neki pišu da je pitanje samo dana kada će doći na potpis.

Ipak, svoju verziju priče imaju i Francuzi.

Na društvenim mrežama pojavila su se pisanja uglednog L'Equipea gdje se navodi da je Krunić jedna od velikih želja Lyona, posrnulog francuskog velikana koji je u velikim problemima u ovoj sezoni.

Dakle, Turci pišu jedno, Francuzi pišu drugo, a gdje će na kraju Krunić završiti, možda saznamo vrlo brzo.

Oglasi

Krunić sa Rossonerima ima ugovor do ljeta 2025. godine i trenutnu vijrednost od deset miliona eura.

Jasno je da klub koji ove zime bude želio Krunića u svojim redovima morat će Milanezima platiti lijepu cifru.

Milan ima riječ oko Krunića, a Italijani otkrili cifre iz Istanbula

Naravno i Milan se u cijeloj priči nešto pita pa će sigurno biti još zanimljivah epizoda u "sapunici" oko našeg reprezentativca.

Italijanski mediji Fenerbahce stavljaju u prvi red favorit, a Tuttosport navodi da mu je ponuđena plata od 3.5 miliona eura, što je mnogo veći iznos od onog kojeg zarađuje na San Siru - 1.5 miliona eura.

Krunić je u redove Milana stigao 2019. godine iz Empolija. Transfer je bio vrijedan 8.6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je u dresu Rossonera odigrao 139 utakmica, postigao je tri gola i upisao je šest asistencija. Neizostavan je član ekipe Stefana Piolija kojem je miljenik u klubu.

Pored Milana i Empolija bh. reprezentativac je nastupao još za FK Donji Srem, FK Borac Čačak i FK Sutjeska Foča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi