Radeljić slomio Trebinjce, Zrinjskom važna pobjeda

Premijer liga, 16. kolo

Radeljić slomio Trebinjce, Zrinjskom važna pobjeda

Edmir Škorić, foto: Matiša Zovko

U malom hercegovačkom derbiju, odigranom Pod Bijelim Brijegom u Mostaru, nogometaši Zrinjskog izborili su tešku pobjedu protiv Leotara.

Zrinjski je teško stigao do tri boda na otvaranju proljetnog dijela Premijer lige. Mostarci su se dobro namučili, a uspjeli su u nastavku postići toliko željeni pogodak i slomiti otpor gostiju iz Trebinja. Na kraju su slavili s 2:0.

 

Prvo poluvrijeme za zaborav. Igrači Zrinjskog su bili nešto agilniji, konkretniji i opasniji, ali daleko od toga da je gostujući golman bio zaposlen. Leotar kao da nije imao preveliku želju da napadne gol domaćih. Prvo uzbuđenje na utakmici u 13. minuti. Crnov je ubacio, Bekić na prvoj stativi glavom šutirao i pogodio vanjski dio mreže.

 

U finišu prvog dijela Đurić je mogao dovesti Plemiće u vodstvo, no previše je komplikovao u protivničkom šesnaestercu. Zatim je Žuržinov zaprijetio iz slobodnjaka, ali lopta je otišla pored gola. U nastavku je Radeljićev udarac završio iznad gostujućih vrata. 

 

I gosti su uvidjeli da ima prostora i za eventualni napad prema golu Melhera. Novaković je imao mat-poziciju, ostao je sam na drugoj stativi, ali je prebacio loptu preko domaćeg gola. U 60. minuti Miličević ubacuje, Radeljić dobro skače i šutira preko gola. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 73. minuti objektivna domaća publika nagradila je aplauzom dobar pokušaj Filipovića, ali je lopta otišla preko gola. Zrinjski do vodstva stiže tek u 77. minuti. Đurić je ubacio loptu iz kornera, Bekić je pokušao, lopta se odbija do stopera Radeljića, koji uspijeva loptu poslati u mrežu.

Veliku šanso promašio je Filipović u 86. minuti. Melher je loše procijenio loptu, ona došla do Filipovića koji je s ruba šesnaeterca pucao prema praznom golu, ali promašio. Stigla je kazna u 89. minuti. Šćepanović je ubacio iz kornera, Radeljić je ponovo strijelac i Zrinjski dolazi do tri sigurna boda.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.