Nainggolan u novom klubu predstavljen na fantastičan način, trener mu bivši saigrač iz Rome

U Seriji B

Nainggolan u novom klubu predstavljen na fantastičan način, trener mu bivši saigrač iz Rome

E. Škorić

Radja Nainggolan je u 34. godini pronašao novi klub, a interesantno je da će ga trenirati bivši saigrač iz Rome Daniele De Rossi.

Početkom ove godine došlo je do raskida ugovora između Nainggolana i belgijskog Antwerpena, pa je iskusni vezista postao slobodan igrač.

Nainggolan je prethodno u Belgiji bio suspendovan na tri mjeseca zbog toga što je uhvaćen da puši na klupi za rezerve.

"Tako je tužno što je tako moralo da se završi. Želim samo da kažem da sam upoznao mnogo dobrih ljudi, mnogo dobrih saigrača. Jedino što želim da poručim kolegama je da nastave borbu do cilja, plasmana u play-off. Želim im sve najbolje. To je to", napisao je Nainggolan.

Ove sezone je Nainggolan nastupio na 18 utakmica i postigao je tri gola uz dvije asistencije.

Sve je bliže kraju karijere, ali i dalje će ostati aktuelan u svijetu nogometa. Sada je pred njim novi izazov jer je potpisao za Spal koji igra u Seriji B i kojeg s klupe vodi De Rossi.

Nainggolan, koji se 2018. oprostio od reprezentacije Belgije, prethodno je igrao u Interu, odakle je bio dvije sezone posuđen Cagliariju, a najbolji dio karijere proveo je kao igrač Rome od 2014. do 2018. godine. Između ostalih dijelio je svlačionicu sa našim reprezentativcima Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem.

Karijeru je počeo u Italiji 2006. godine, a njegov prvi klub bio je Piacenza za koju je dao četiri gola na 71 meču.

Spal ga je na zanimljiv način danas predstavio na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi