FK Sarajevo rutinski u Lukavcu, u osmini finala će imati daleko teži zadatak
Sarajevo rutinski do nove pobjede

Bordo tim uvjerljiv

FK Sarajevo rutinski u Lukavcu, u osmini finala će imati daleko teži zadatak

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

FK Sarajevo je u zaostalom susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao u Lukavcu ekipi Radničkog i prilično lako stigao do pobjede - rezultatom 4:0.

Sarajevo je ozbiljno shvatilo ovaj meč i rivala koji dolazi iz trećeg ranga bh. nogometa, a to se gostima isplatilo i već na poluvremenu su imali 4:0. Do kraja je tako i ostalo, pa tim Vinka Marinovića sa pola snage osigurava plasman u osminu finala.

Samo što se krenulo s centra, Handžić donosi prednost Sarajevu, a nedugo nakon njegovog gola, u strijelce se upisuje i Anel Hebibović. To je manje - više odredilo tok meča i Sarajevo više nije imalo problema.

Hebibović u 20. minuti koristi smušenost domaće odbrane i pogađa za 3:0, te rješava sve dileme oko pobjednika, iako je još bila rana faza utakmice. Imaop je i Radnički svoje šanse, a jednu takvu nije iskoristio Kasumović u 26. minuti.

Nakon toga dvije velike šanse za bordo momke. Pejović prvo šutira pravo u golmana domaćih, a nakon toga Handžić ne uspijeva pogoditi. Rahmanović je u 37. minuti postigao četvrti pogodak za goste.

Uspjeli su domaći preko Dautovića stići do utješnog gola u 40. minuti, ali je na kraju pogodak poništen.

Nastavak meča donosi nekoliko prilika, ali daleko slabiji tempo igre, što je bilo i za očekivati, ali Sarajevu je i to bilo dovoljno za osminu finala.

Ranije je održan žrijeb osmine finala Kupa i Sarajevo će se za četvrtfinale boriti protiv premijerligaša Krupe (u gostima) koja je danas bila uvjerljiva protiv Leotara u Trebinju.

Radniki - Sarajevo 0:4

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnički: Smajić, Salihović, Halilagić, Kasumović, Junuzović, Mujagić, Murselović, Čučkušić, Dautović, Bećirović, Nukić.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Oremuš, Hebibović, Mustedanagić, Rahmanović, Miličević, Islamović, Pejović, Handžić, Adukor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Fol Krupa ima šanse HAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHH
9 0
Rajvosa2019
Laganice , u prvoj brzini
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi