Radnik bolji od Viteza u derbiju donjeg dijela tabele

Premijer liga, 21. kolo

Radnik bolji od Viteza u derbiju donjeg dijela tabele

Edmir Škorić

Nogometaši Radnika savladali su Vitez s 2:0 u pretposljednjem susretu 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik i Vitez su klubovi koji se bore za opstanak ove sezone, pa je današnja pobjeda bijeljsnkog sastava od velike važnosti.

Ovom je pobjedom Radnik sa 13. došao na 11. mjesto tabele i ima 21 bod, pet više od Mladosti, odnosno sedam od posljednjeplasirane Zvijezde.

Kako stvari stoje, Radnik će i sljedeće godine igrati u društvu najboljih iako je ostalo još devet kola do kraja prvenstva.

Vodeći gol za domaće postigao je Slađan Antić u 17. minuti susreta, da bi konačan rezultat u 82. minuti postavio Ostojić.

Radnik - Vitez 2:0 (Antić 17, Ostojić 82)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Bodiroga, Milović, Beširević, Jakovljević, Memišević, Antić, Žižović, Lazić, Obradović, Ostojić, Mašić.

Vitez: Škorić, Jurčević, Livaja, Livančić, Jusufbašić, Barišić, Branković, Kapetan, Basara, Smriko, Pezo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.