Radnik dogovorio saradnju sa bivšim premijerligašem
Foto: FK Radnik

Razvoj mlađih selekcija prioritet

Radnik dogovorio saradnju sa bivšim premijerligašem

Nova uprava Radnika dogovorila je saradnju sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske.

Bijeljinci su sa čelnicima bivšeg premijerligaša dogovorili da njihove mlađe selekcije, prije svega pioniri i kadeti, svoje prvenstvene utakmice igraju na stadionu Mladosti, a određeni broj igrača ovih selekcija bit će također ustupljen klubu iz Velike Obarske.

O održanom sastanku nešto više kazao je predsjednik UO FK Radnik Predrag Perković.

"Ovo je samo prvi korak ka uspostavljanju saradnje sa svim klubovima u okruženju, putem kojeg ćemo afirmisati, prevashodno fudbal u ovom dijelu, a naravno i pospješiti razvoj ekipa. Naravno akcenat će biti stavljen na mlade fudbalere, otvaranje škola fudbala, a u nekoj kasnijoj fazi i Akademije, koja bi okupljala najtalentovanije mlade fudbalere sa područja Semberije. Mladost je klub koji ima svoje mjesto na fudbalskoj mapi, a koliko sam upoznat imaju kvalitetnu omladinsku školu, što svima može biti od pomoći", kazao je Perković.

Delegaciju Mladosti predovidili su Cvijetin Simić i Miroslav Milovanović, koji su dali konkrente prijedloge kada je saradnja između ova dva kluba u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo spremni da ponudimo kadetima i pionirima Radnika da svoje prvenstvene mečeve igraju na našem terenu, koji ispunjava uslove ovog ranga takmičenja. Treneri mlađih selekcija oba tima trebali bi da uspostave saradnju kada je riječ u igračkom kadru, gdje bi moglo doći do razmjene određenih igrača. Ovo bi bio samo prvi korak ka jednoj mnogo kvalitetnoj saradnji u narednom peirodu", rekao je Milovanović, član UO FK Mladost.

Predsvatnici Mladosti ponudili su teren i seniorskom sastavu za odigravanje kontrolnih utakmica, kao i za održavanje treninga, što je trener Radnika Slavko Petrović sa oduševljenjem prihvatio jer je klub često imao problema oko iznalaženja adekvatnih terena u pripremnom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi