Radnik ispisao historiju, Sloboda ostala bez trofeja

Trofej Kupa u Bijeljini

Radnik ispisao historiju, Sloboda ostala bez trofeja

E. Škorić

U Bijeljini je odigran revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine, a Radnik je na kraju osvojio historijski trofej, pobijedivši goste s 3:0.

Nakon 1:1 u Tuzli, borba u finalu Kupa nastavila se u Bijeljini, ali je Radnik zasluženo proslavio veliki uspjeh - trofej i plasman u Evropu.

Izabranici Slavka Petrovića su dogurali do samog kraja, mada su ih mnogi davno otpisali. 

U petoj minuti je pao prvi pogodak na današnjem meču. Dušan Hodžić je s nekih 18 metara prizemnim udarcem matirao Pirića i to je bilo presudno za goste iz Tuzle, koji su jednostavno bezvoljno odigrali ostatak utakmice.

U prvom dijelu jako loša utakmica, Radnik je bio bolji, Sloboda očajna, ali u nastavku su crveno-crni krenuli na sve ili ništa i dobili su - ništa. Husref Musemić je odmah na poluvremenu umjesto Krpića u igru poslao Ahmetovića.

Upravo Musemić je zbog prigovora isključen u 53. minuti i to je samo dodatno otežalo Slobodi u nastavku utakmice. 

Sve je bilo riješeno u 64. minuti. Nakon ubačaja s desne strane iz slobodnog udarca, Obradović šutira, brani Pirić, no odbija loptu na glavu Memiševića, koji je bio precizan za 2:0.

Konačnih 3:0 postavlja sjajni Memišević u 87. minuti nakon školske kontre domaće ekipe.  

Današnjom pobjedom Radnik je stigao do prvog trofeja u klupskoj historiji, Sloboda i u trećem finalu Kupa poražena, te će se na kraju zadovljiti samo Evropom, mada je u jednom trenutku bila blizu duple krune. Ovim uspjehom Radnika, Sarajevo je ostalo bez plasmana u Evropu.

Radnik - Sloboda 3:0 (Hodžić 5, Memišević 64, 87)

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Ivetić, Sarić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Veselinović, Merzić.


Radnik-Sloboda 1:0 by redakcija1
Radnik-Sloboda 2:0 by redakcija1
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi