Sofrenić: Nije tačno da su igrači istjerani iz stanova i da nemaju novac za hranu

Burno je u Radniku

Sofrenić: Nije tačno da su igrači istjerani iz stanova i da nemaju novac za hranu

M. Šljivak

FK Radnik Bijeljina prolazi kroz jako težak period.

Brojne promjene unutar kadrovskih struktura kluba utjecale su i na igrače koji na terenu nisu blistali, te će se u drugom djelu sezone boriti za opstanak.

Pojavile su se informacije i da igrači nemaju novac za hranu i da su pojedini istjerani iz stanova, no sportski direktor kluba Zoran Sofrenić odbacuje ovake navode.

"Nije tačno da se igrači istjeruju iz stanova, da nemaju novac za hranu, jednostavno su, zbog zimske pauze, napustili stanove i otišli svojim domovima na zasluženi odmor. Dvije plate koje im se duguju biće isplećene najvjerovatnije do početka priprema. Jednostavno, zbog tehničkih problema, nekonstiuisanje Skupštine i drugih političkih dešavanja nismo dobili sve tranše koje nas sljeduju iz gradskog budžeta. Do kraja mjeseca ćemo obezbijediti jednu platu, a do početka priprema i drugu. S obzirom na situaciji u drugim klubovima Radnik još i dobro stoji po finansijskom pitanju", istakao je sportski direktor Radnika Zoran Sofrenić za zvaničnu stranicu kluba i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mnogo toga se dešavalo od kada je Krstajić napustio klub, no ekipa ništa nije lošije nego u tom momentu. Bolji smo od rivala sa kojima se borimo za opstanak i ne bi trebalo da bude problema da i naredne sezone igramo Premijer ligu. Od trenutnog igračkog kadra samo Ivanu Šubertu ističe ugovor, a on nam je čvrsto obećao, ako ne pronađe inostarni angažman, da ostaje i dalje sa nama", naglasio je Sofrenić.

Radnik je nakon polusezone smješten na 10. mjesto sa 15 osvojenih bodova, a ispod njih su samo Krupa i Olimpik sa po 13 bodova.

Promo

Top Komentari

Brazuka
Lazove jedan kako zaspes kako djecu u lice pogledas smradu
4 0
2323
U ravu si Sofrenicu..niau istjerani....IZBACENI SU ..niste placali...Zasto ti od svog bogatstva ne platis..hoces da budes direktor kluba..Pa odvoji malo za klub i zavuci ruku u svoj i tatin dzep..Mnogo ste uzeli i od kluba i od grada..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi