Radnik na Pecari pao bez isplaljenog metka

Premijer liga, 3. kolo

Radnik na Pecari pao bez isplaljenog metka

A. Beganović, foto: Marko Karačić

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Širokog Brijega su na Pecari savladali Radnik iz Bijeljine (2:0).

Izabranici Slavena Muse mnogo bolje su otvorili susret i već u 4. minuti mogli su doći do prednosti. Naime, Ćorić je iskosa s desne strane šutirao, ali Lučić je siguran.

U 15. minuti nova prilika za Široki. Nakon jednog kornera stoper domaće momčadi Vedran Ješe dobro šutira, no s gol linije loptu izbija jedan igrač Radnika.

Desetak minuta kasnije Šilić je pokušao iznenaditi Lučića, ali nakon njegovog udarca lopta završava na stativi.

Za neiskorištene prilike domaći su mogli biti kažnjeni u 33. minuti. Naime, odbrana Širokog je slabo reagoavala, no Krsmanović iz dobre pozicije pogađa vanjski dio mreže.

Sedam minuta prije kraja prvog poluvremena domaći su poveli. Ćorić je dobro prošao, uposlio jee Wagnera, koji vara Lučića.

Do 13. minute drugog poluvremena ništa značajno se na terenu nije dešavalo, a onda je Zlomislić dobro šutirao, ali malo poreg gostujućeg gola.

Nakon ove prilike Široki je još malo stisnuo, a kao plod takve igre došao je i pogodak. Igrala se 71. minuta kada je Kordić nakon akcije Ivankovića i Roskama postigao pogodak.

Do kraja susreta Široki je imao još nekoliko izglednih prilika, ali nije bilo promjene rezultata.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.