Radnik nastavio niz, Borac poražen u Bileći

Prva muška liga RS

Radnik nastavio niz, Borac poražen u Bileći

D. Vejo

U okviru 19. kola Prve muške lige Republike Srpske večeras su odigrana tri susreta.

Na Sokocu, istoimena ekipa ugostila je lidera na tabeli ekipu Radnika. Gosti iz Bijeljine teškom mukom stigli su do trijumfa i to u posljednjem kvartalu. Rezultat je glasio 84:86, po četvrtinama je bilo 16:28, 30:21, 20:17 i 18:20.

U pobjedi gostiju istakao se Kokoruš sa 27 postignutih poena, dok je to kod Sokoca bio Milidrag sa 23.

Drugi meč, bio je onaj gdje su snage odmjerili HEO i Borac u Bileći. Domaćin je opravdao ulogu favorita, iako su Banjalučani u Hercegovinu otputovali sa pola tima. HEO je slavio rezultatom 77:51. Najefikasniji u redovima Bilećana bio je Fimić sa 28 datih poena, dok je najbolju statistiku u taboru crveno-plavih zabilježio Pucar sa 16 postignutih koševa.

Koplja su u trećoj utakmici ukrstili Varda HE i Rudar iz Ugljevika. Tim iz Višegrada ostvario je uvjerljivu pobjedu rezultatom 96:67. Najbolji pojedinac u domaćem sastavu bio je Sudžum sa 23 poena, dok je to kod Rudara bio Stevanović sa 28.

Jučer: 

Slavija - Teslić 104:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi