Radnik uvjerljiv u Lukavici

Premijer liga

Radnik uvjerljiv u Lukavici

E. Škorić

Nogometaši Radnika slavili su u Lukavici protiv Slavije sa 4:0 u susretu 17. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je ostvario jako važnu pobjedu u Lukavici. Iako je Slavija bila favorit, gosti iz Bijeljine uspjeli su da ostvare trijumf.

Presudan trenutak dogodio se u 25. minuti. Golman Slavije, Mladen Lučić, skrivio je penal i dobio je crveni karton. Mladu Kubura je morao na gol, a njega je Živković savladao s bijele tačke.

U završnici prvog dijela Antić je udvostručio prednost Radnika, a do kraja meča Radnik je preko Beširevića u 75. minuti ovjerio trijumf. Potpuni potop Slavije, pošto je u sudijskom vremenu primila i četvrti gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je ostao na 15. mjestu, ali sada ima 14 bodova i u daleko boljoj je poziciji kada je u pitanju borba za opstanak, nego što je to bio uoči ovog meča. Slavja je ostala na osmom mjestu sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.