Radovac: U Italiji protiv Milana, Liverpoola, Chelsea...

Radovac se vraća u Rusiju na pripreme Zenita

Radovac: U Italiji protiv Milana, Liverpoola, Chelsea...

Mlada nada fudbalskog kluba Sarajevo Samir Radovac stigao je sa priprema Zenita u Sarajevo. Tu se neće zadržati dugo, a uskoro ga očekuju nova iskušenja u Rusiji.

Radovac je trenirao sa B timom Zenita, a kako kaže zadovoljio je ukuse stručnog štaba, te se nada da će potpisati ugovor sa Rusima.

 

Kako su prošle pripreme u Antaliji i koliko si ti zadovoljan?

 

Super je bilo, zadovoljan sam i ja kao i treneri. Odradio sam jedan dio priprema, oni su me pozvali da se pridružim ekipi u narednih mjesec dana. Mislim da sam se dobro pokazao i da ću ostati u Zenitu.

 

Slijedi drugi dio priprema, utakmice će biti prava provjera, da li si spreman?

 

Spreman sam, ovo je novo iskustvo za mene. Vidio sam kako izgleda biti dio velikog Evropskog kluba i radujem se nastavku priprema.

 

Da li su ti poznata imena protivnika u Španiji i Italiji?

 

Odigrat ćemo jedan turnir u Italiji, igrat ćemo protiv velikih klubova, koliko ja znam na turniru će biti i Liverpool i Chelsea i Milan, kao i PSG.

 

Objasni nam malo razliku u samim treninzima u jednom klubu kao što je Zenit i Sarajevu?

 

Nema neke velike razlike, ujutru su treninzi laganiji, popodne su trening utakmice, što protiv drugih klubova, što sa nekim protivnicima. Što se tiče jačine treninga, radi se samo sa loptom, nema kondicionih treninga kao u Sarajevu. Mislim da Sarajevo ne zaostaje puno na tom planu za Zenitom. 

 

Po svemu sudeći nastup u bordo dresu na zvaničnoj utakmici će ti ostati samo želja, žalis li zbog toga?

 

Zbog toga najviše i žalim, to mi je najteže palo, što nisam zabilježio nastup u dresu voljenog kluba. 

 

Jedan si od rijetkih koji nije otišao na prvu ponudu, potpisao si ugovor sa Sarajevom. Tvoja poruka onima koji su u sličnoj situaciji, a dvoume se.

 

Sve zavisi od njih i njihove porodice, njihovog mentaliteta. Moj otac je 

želio da potpišem ugovor, a to je i moj uspjeh. Nije mala stvar potpisati ugovor sa Sarajevom kao mlad igrač. Kada sam počeo trenirati nisam mogao ni sanjati da ću potpisati ugovor sa Sarajevom. Poruka je da da dobro razmisle i da se vode srcem i potpišu za klub koji vole.

 

Šta očekuješ od Sarajeva do kraja sezone, može li titula doći na Koševo?

 

Očekujem da će moji bivši suigrači doći do titule prvaka. Tim jeste napustilo nekoliko odličnih igrača, ali mislim da su dovedena prava pojačanja. U klubu je ostalo mnogo dobrih igrača kao što su Emir Hadžić, Sedin Torlak...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti