Raduljica će dobiti svoju ulicu
Foto: EPA

U selu odakle potiče

Raduljica će dobiti svoju ulicu

Edmir Škorić

U selu Pribeljci u Janjskom kraju, koje pripada opštini Šipovo, svoju ulicu dobit će i Miroslav Raduljica.

Gorostasni centar košarkaške selekcije Srbije, poznat po bradi i simpatičnom osmijehu, toliko je praćen u svom selu da će dobiti i naziv jedne od ulica.

“Miroslavu ćemo dati prvu ulicu kada bude asfaltirana”, rekli su u njegovom selu.

Njegovi roditelji davno su odselili iz Raduljica, posljednje stanice u selu Pribeljci. 

“Kada je bio mali, bio je visok. Morao se saginjati na ulazna vrata. Njegovi roditelji su odselili u Vojvodini, a on je rođen u Inđiji, no uvijek je volio ovaj naš kraj gdje je kao mališan dolazio. Volio je domaći kajmak koji je postao čuven i izvan cijelog ovog kraja. Valjda se od njega tako brzo raste. Neka je on živ i zdrav”, poručila je za srbijanski Sport njegova strina-prababa Rosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.