Raduljica ponovo otišao za novcem
Foto: EPA

Seli u Kinu

Raduljica ponovo otišao za novcem

M. Šljivak

Srbijanski centar Miroslav Raduljica karijeru će nastaviti u Kini.

Ovaj 29-godišnji košarkaš nedavno je raskinuo ugovor sa italijanskim Armanijem iz Milana, te se odrekao dobrog novca.

Razlog odricanja poprilično velike sume novca leži u činjenici da je osim slobodnih papira, Raduljica ponovo odlučio da ode u Kinu, gdje klubovi plaćaju ogromne cifre za solidne evropske igrače.

Srbijanski košarkaš svakako je jedan od onih koji bi u ovoj zemlji mogli bez ikakvih problema imati značajan uticaj na bilo koji tim, a sigurno ga je povukao i dobar ugovor koji je dobio. Ime kluba međutim još nije poznato, a ovo će Raduljici biti povratak u Kinu gdje je u sezoni 2014/2015 nosio dres Shandonga.

Ovaj 211 centimetara visoki košarkaš promijenio je mnoštvo klubova u karijeri. Počeo je u FMP-u, a zatim je igrao za Efes, Partizan, Milwaukee, Minnesotu, Panathinaikos.

Protekle sezone u dresu Armanija je ubacivao osam poena po meču u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi