Raduljica potpisao za kineski Jiangsu Dragons

Ponovo se otisnuo u Kinu

Raduljica potpisao za kineski Jiangsu Dragons

D. Vejo

Srbijanski košarkaš Miroslav Raduljica odlučio se da krene put kineskog novca, pa će tako karijeru nastaviti u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Dres milanskog Armanija, zamijenio je onim kineskog Jiangsu Dragonsa. 

Raduljica je jednu sezonu proveo u Armaniju, nakon čega je odlučio da uz naknadu od 250.000 eura, napusti klub i otisne se u novu sredinu.

Kina za srbijanskog centra nije strana, s obzirom da je u ovoj zemlju nastupao 2014. godine braneći boje Shandonga. 

Uprkos slabijim izdanjima u dresu Italijana, Raduljica je dobio poziv Aleksandra Đorđevića za nadolazeći Eurobasket koji se igra od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Ove sezone, Raduljica je bilježio 8,1 poen i 3,2 skoka po utakmici u Euroligi, dok je nešto slabiji učinak imao u prvenstvu Italije (6,8 poena i 3 skoka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije