Uzalud ga mole i kume: U najboljim je godinama, na terenu dominira, a za reprezentaciju ni da čuje

U Ligi šampiona je bio briljantan

Uzalud ga mole i kume: U najboljim je godinama, na terenu dominira, a za reprezentaciju ni da čuje

Admin Čaušević

Najbolji svjetski fudbaleri neće biti okupljeni na istom mjestu. Što zbog povreda, što zbog odluka selektora, što zbog slabijih rezultata reprezetnacija u kvalifikacijama, što zbog ličnog stava da ne igraju za nacionalni tim. Upravo se toga drži i jedan od najboljih igrača dosadašnjeg dijela sezone.

Igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu je najveća moguća čast u karijeri nekog fudbalera. Dok neki liju suze zbog nedobijanja poziva, neki i ne žele da čuju za reprezentaciju.

To je slučaj sa fudbalerom koji je na neki način obilježio grupnu fazu Lige prvaka. Njegov tim je napravio pravu malu senzaciju, a on je postigao četiri gola i upisao asistenciju.

Odluku da više nikad ne zaigra za reprezentaciju svoje zemlje donio je potpuno iznenada. Uradio je to dva mjeseca uoči početka Mundijala. Uzalud su ga molili i kumili, pokušavali da ga ubijede u suprotno, ali je ostao odlučan u svom stavu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkeisghIUf3/?hl=en[/instagram]

Riječ je o Rafi Silvi, 29-godišnjem Portugalcu i udarnoj igli Benfice koja je u Ligi prvaka završila ispred daleko moćnijih PSG-a i Juventusa te strijelcu 11 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Oglasi

"Obavijestio trenera reprezentacije Fernanda Santosa i FS Portugala da više neću biti dostupan za reprezentaciju", bio je početak kratke poruke koju je Silva poslao portugalskim medijima.

"Vjerujem da je to poštena i ispravna odluka u ovom trenutku moje karijere. Molim da se poštuju razlozi zbog kojih sam donio ovu odluku, a koji su lične prirode", dodao je on.

Dakle, Silva se od reprezentacije oprostio sa 29 godina. Portugalski mediji špekulišu da je glavni razlog za to način na koji se prema njemu odnosio fudbalski savez jer mu se prigovaralo za manjak zalaganja te da je komplikovan karakater te da izaziva nerede u svlačionici.

Kako to obično bivša Savez i selektor Santos su sve negirali, ali odluka da napusti reprezentaciju kada se nalazi u najboljim godinama i igra fudbal života sigurno ima neku dublju pozadinu.

Odlični napadač je za reprezentaciju Portugala do sada skupio 40 nastupa, igrao je zapaženu rolu na Evropskom prvenstvu 2016. godine kada je Portugal osvojio titulu, dok je bio i član generacije koja je uzela prvo izdanje Lige nacija.

Poprilično je diskretna i zatvorena ličnost. Intervjuje uopšte ne daje te izbjegava medije. Poznato je da je izlazio sa nastavnicom tjelesnog i zdravstvenog odnosa te mu je upravo ona najveća podrška u karijeri.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cji8Q-LI5Uc/?hl=en[/instagram]

Profile na društvenim mrežama ima reda radi te zaista rijetko objavljuje fotografije. Za razliku od ostalih modernih fudbalera svoj život maksimalno krije od očiju javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi