Rafael Van der Vaart završio karijeru

Došlo vrijeme za kraj

Rafael Van der Vaart završio karijeru

Nekadašnji reprezentativac Holandije Rafael Van der Vaart danas je zvanično okončao svoju fudbalsku karijeru.

Neposredno uoči 35. rođendana, Van der Vaart je odlučio reći 'zbogom' fudbalu i tako staviti tačku na karijeru koja je, po mišljenju mnogih, mogla i morala biti uspješnija.

Van der Vaart je izdanak čuvenove Ajaxove škole fudbala, proglašavali su ga nasljednikom Johana Cruyffa, ali nakon što je napustio klub iz Amsterdama nije uspio dostići visine koje su mu bile prognozirane.

Iz Ajaxa je Van der Vaart 2005. godine otišao u HSV, za koji je pružao najbolje partije, a onda je uslijedio veliki transfer u Real Madrid. Ispostavilo se da Holanđanin nije opravdao epitet velikog pojačanja, pa je karijera počela da pada.

Van der Vaart je dvije godine kasnije potpisao za Tottenham, a potom se 2012. godine vratio u HSV. U svom drugom mandatu u njemačkom velikanu, Van der Vaart je proveo tri godine da bi potom otišao u Real Betis.

U Španiji je Van der Vaart proveo dvije godine, a posljednje tri godine svoje karijere proveo je u Danskoj igrajući za Midtjylland i Esbjerg, u kojem je i okončao karijeru.

Za reprezentaciju Holandije, s kojom je nastupio na po tri Svjetska i Evropska prvenstva, odigrao je 109 utakmica i postigao 25 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi