Tone sve dublje: Van der Vaart blizu novog transfera
Foto: EPA

Odlazi iz Danske

Tone sve dublje: Van der Vaart blizu novog transfera

Rafael Van der Vaart, holandski fudbaler koji je žario i palio u dresu Real Madrida i Tottenhama, nalazi se pred novim angažmanom. 

Ovaj 34-godišnji Holanđanin će u januarskom prijelaznom roku definitivno napustiti Midtjylland u kojem se nije snašao, a sudeći prema pisanju inostranih medija, iz danske lige će otići u prvu - indonezijsku. 

Za njegove usluge je, navodno, zainteresovan klub po imenu Bali United, koji je završio na drugom mjestu u nedavnoj završenoj indonezijskoj ligi te tako osigurao nastup u Azijskoj ligi prvaka. Bali United stoga traži pojačanja i Van der Vaart je prvi na listi želja. 

U cijeloj priči za Bali United problem bi mogao da bude Rafaelov porodični status, s obzirom da je njegova djevojka Estevana članica danskog rukometnog kluba Esjberg. 

Podsjetimo, od ranije u Indoneziji su Michael Essien, Carlton Cole, Didier Zokora, Mohamed Zokora... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije