"Rafal" po navijačima Club Bruggea
Screenshot: Youtube

Jovanoviću i pet godina suspenzije?

"Rafal" po navijačima Club Bruggea

Edmir Škorić

Srbijanski nogometni reprezentativac Milan Jovanović, bivši igrač Liverpoola, mogao bi zaraditi i pet godina suspenzije.

Jovanović je pod istragom zbog neprimjerene proslave pgootka u belgijskom derbiju između Anderlechta i Club Bruggea.

On se, naime, odlučio proslaviti gol za 1:1 u 91. minuti tako što je glumio kako automatskom puškom rafalnom paljbom puca po publici. Učinio je to jer, kako kaže, politici nije mjesto na stadionu, a on je od  navijača Club Bruggea čuo skandiranja Kosovo.

"Taj gol je osveta simpatizerima Club Bruggea zbog skandiranja Kosovo, Kosovo! Nisam ja glup, znate, pa da ne čujem. Znate, politici nije mjesto u nogometu", kazao je Jovanović.

Tačna kazna za 30-godišnjeg napadača bit će poznata do februara naredne godine. Osim zabrane od tri mjeseca do pet godina bavljenja nogometa, očekuje ga i novčana kazna u rasponu od 250 do 5.000 eura.

Podsjetimo da je na identičan način gol protiv Bjelorusije proslavio i naš reprezentativac Zvjezdan Misimović, no njemu se neće suditi zbog rafala, a dosad se nije otkrilo kome je popularni Miske namijenio zamišljene metke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti