Rafinha odustaje od Brazila, zaigrat će za Njemačku?

Fudbaler Bayerna neće da bude u sjeni

Rafinha odustaje od Brazila, zaigrat će za Njemačku?

Fudbaler Bayerna Rafinha se najvjerovatnije neće odazvati pozivu u reprezentaciju Brazila.

Selektor Dunga je uvrstio Rafinhu na spisak igrača za utakmice protiv Čilea i Venezuele u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali se 30-godišnjaku ne sviđa opcija da 'bude u sjeni' drugih.

"Nisam regularno pozvan u reprezentaciju. Znam da nisam glavna opcija na svojoj poziciji jer ispred mene ima drugih fudbalera", izjavio je Rafinha.

Brazilac je nedavno izjavio da želi da igra za Njemačku, što mu FIFA-ina pravila dozvoljavaju, budući da nije odigrao preko dvije zvanične utakmice za reprezentaciju svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.