Rahić sjajan u Chicagu, uskoro u Premijer ligi?

Pozivan u juniorsku reprezentaciju naše zemlje

Rahić sjajan u Chicagu, uskoro u Premijer ligi?

S. Mlaćo
Nekoliko mladih bh. nogometaša plijeni pažnju u Americi.

Jedan od njih je Faris Rahić (2003.g). koji je nedavno boravio i na jednom od kampova juniorske reprezentacije BiH.

Rahić je rođen u Chicagu, prve korake je napravio u Chicago Lake Front, a njegovi roditelji su porijeklom iz Sarajeva.

Nastupao je i za Chicago Magic City, kao i za Chicago Fire, jedino profesionalnu Akademiju u Americi. Trenutno sa dosta uspjeha nosi dres Chicago Magica, puno pažnje dobija i u američkim medijima koji pišu o njegovim sjajnim igrama, te velikom talentu, svjesni da će iskorak ipak tražiti u Evropi, gdje je nogomet mnogo popularniji.

Učestvovao je i na kampovima Juventusa, Milana i Manchester Uniteda, a uskoro bi ga mogli vidjeti  u bh. nogometu.

Naime, Rahić bi mogao nastupiti u Premijer ligi, no sve će biti jasnije tokom ljeta.

Mladi nogometaš ne krije cilj da se okuša u Evropi i napravi iskorak u svojoj karijeri.

Okušao se i na kampovima u organizaciji US Soccer Education gdje je i skrenuo pažnju trenera iz naše zemlje, te ga je uskoro očekivati na spisku juniorske reprezentacije naše zemlje.

“Bila mi je čast biti na spisku selektora Muse. Morao sam doći spreman kao i drugi, te se zahvaljujem svim trenerima. Svi igrači su se morali pokazati i dokazati, te boriti za svoje pozicije. Konkurencija je bila velika, no imali smo svi priliku da se dokažemo“, kazao je Rahić nakon jednog od okupljanja juniorske reprezentacije naše zemlje.

O poređenju nogometa u Americi te Evropi kazao je da je sistem drugačiji, te da nogomet u Americi nije u prvom planu kao sport, no da iz godine u godinu postaje popularniji.

Top Komentari

RASanticeva
Eto ga kod nas
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi