Rahimić: Cilj za dvije ili tri godine igrati u Premijer ligi

Sloga iz Ljubuškog počela pripreme

Rahimić: Cilj za dvije ili tri godine igrati u Premijer ligi

Ibro Rahimić novi je trener Sloge iz Ljubuškog, drugoligaša sa juga koji želi u ovoj sezoni izboristi nastup u Prvoj ligi FBiH. 

Novi šef struke u srijedu je obavio svoj prvi trening u Ljubuškom.

„Krajnji cilj je u roku od dvije do tri godine zaigrati u Premijer ligi BiH. Pratio sam jesenas dvije utakmice i uvidio da su igrači taktički nezreli. U modernom nogometu treba misliti glavom i znati gdje trčati. Mislim da ih moramo taktički jako dobro pripremiti, jer poznavanje nogometa traži praktični dio, ali i teoretski koji također mora biti dobar,“ izjavio je Rahimić, te dodao:

„Prednost će dobiti mlađi igrači jer je plućni kapacitet starijih nedovoljan za profesionalnu igru. Broj od 20 do 22 igrača je kvota koju bih volio postići s tim da ćemo ih, ako se pokažu kvalitetnima, ostaviti i više s obzirom da nemamo juniore.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.