Rahimić: Duel sa Željom je od starta mirisao na remi

Trener Mladosti za SportSport.ba

Rahimić: Duel sa Željom je od starta mirisao na remi

Ibro Rahimić je nastavio nizati utakmice bez poraza na klupi Mladosti.

Pod vodstvom Rahimića ambiciozni premijerligaš iz Doboja kod Kaknja je jučer u okviru 9. kola Premijer lige BiH odigrao neriješeno sa Željezničarom (0:0) i tako zauzeo drugu poziciju sa pet bodova manje u odnosu na Zrinjski. 

Nakon remija Rahimić je tokom razgovora SportSport.ba kazao da je uoči utakmice želio pobjedu i da nije zadovoljan igrom koju su pružili njegovi igrači. 

"Prije same utakmice protiv Željezničara bio sam optimističan i želio sam da moj tim ostvari pobjedu. Definitivno nisam zadovoljan igrom, ali bila je to više utakmica koja je od starta mirisala na remi. Nije bilo kreativnosti, velike želje, borba se više odvijala na sredini terena... Nama ostaje žal što se pobjedom nismo dodatno približili prvoplasiranom Zrinjskom, ali sve u svemu, najvažnije je da smo ostali neporaženi", kazao je Rahimić. 

Rahimić je dodao da su ovosezonski rezultati Mladosti odraz kvalitetnog rada. 

"Mi smo uoči nove sezone postavili sebi cilj. Napravili smo dobar temelj i potrebno je u narednom periodu da se dodatno razvijamo. Po mojoj procjeni, za utakmice protiv velikih klubova poput Željezničara i Sarajeva potrebno nam je još nekih stvari. Osim borbenosti, treba dati i više kreativnosti kako bi mogli ravnopravno parirati. Na tome moramo poraditi. Vjerujem da će Mladost tek postati stabilan premijerligaš", kaže Rahimić i dodaje: 

"Ja sam u životu postigao sve svojim radom i to je jedini ispravan put. Možete vi raditi deset sati dnevno, ali ako je to nekvalitetno, ništa nećete napraviti. Mi smo na dobrom putu, napravljen je iskorak, a i sami igrači su danas postali poznata imena u bh. fudbalu. I sami ste mogli vidjeti da je jedan Haris Dilaver iz Mladosti otišao u Grčku. To je dokaz da se kvalitetno radi", ističe Rahimić. 

Naredno kolo za Mladost donosi još jednu tešku utakmicu - duel sa Zrinjskim. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno smo u fazi teških utakmica, ali cilj je da iz iste izađemo neporaženi. Nakon toga imamo seriju od pet utakmica u kojima faktički četiri igramo kući i jednu u Travniku protiv Metalleghea. Tu bi Mladost trebala napraviti iskorak i uzeti još bodova. Ipak, najbitnije je da sada budemo skoncentrisani maksimalno na Zrinjski i da uz pravi pristup svih igrača nastavimo naš niz", podvukao je Rahimić na samom kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti