Ni Željo ne može pobijediti Mladost

Premijer liga

Ni Željo ne može pobijediti Mladost

E. Škorić

Nogometaši Željezničara gostovali su ekipi Mladosti u meču devetog kola Premijer lige BiH, a na kraju nije bilo golova.

Željezničar u Kaknju nije pružio posebno dobru igru, a ove sezone razigrana Mladost smogla je snaga da parira gostima iz Sarajeva, pa je zasluženo osvojila novi bod. Uzme li se u obzir bod iz prošlog kola protiv Slobode na Tušnju, Kakanjci svakako imaju razloga za zadovoljstvo.

U petoj minuti Jahić šutira nakon prvog kornera za goste, ali nije bio precizan. U 20. minuti goste je zadesila nesreća, pa se povrijedio Jahić, kojeg je zamijenio Boccaccini.

Veliku šansu imao je Željezničar, Križman je pucao poslije ubačaja s desne strane, ali lopta ide pored gola. 

Ubrzo je Mladost uzvratila, ali je 30. minuti, ali je Kjosevski odbranio udarac Brkića s 10 metara. Najbolju šansu na meču je imao Lendrić, kada se u 42. minuti sjajno oslobodio svog čuvara, iz blizine pucao, ali Hadžić spašava gol Mladosti.

I u nastavku nije bilo puno uzbuđenja, te se igralo uglavnom između dva šesnaesterca. 

Brkić je u 53. minuti imao jedan pokušaj, na drugoj strani Blagojević neprecizan iz slobodnjaka. Kosorić je u 82. minuti imao fantastičnu šansu, glavom je snažno šutirao nakon ubačaja iz kornera, ali je Hadžić izrastao u junaka utakmice i spasio Kakanjce poraza.

Nakon devet kola, Mladost je drugoplasirana sa 15 bodova, dok je Željezničar osmi sa 12 bodova. 

Mladost - Željezničar 0:0

Mladost: Hadžić, Galić, Gačan, Husić, Šišić, Kuzmanović, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković 

Željezničar: Kjosevski, Kosorić, Memija, Jahić, Marković, Blagojević, Stanić, Lendrić, Radinović, Križman, Stevanović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi