Rahimić i Hadžić složni: Cilj je nastaviti sjajan niz

Mladost u derbiju kola gostuje Slobodi

Rahimić i Hadžić složni: Cilj je nastaviti sjajan niz

Utakmicama osmog kola u subotu i nedjelju se nastavlja takmičenje u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Derbi ovog kola igra se na Tušnju gdje će snage odmjeriti Sloboda i Mladost.

Ekipa Mladosti je jedini neporaženi tim u domaćem prvenstvu nakon sedam kola, a trener Mladosti Ibro Rahimić želi da tako ostane i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Tušnju.

ž2Mini pauzu u domaćem prvenstvu smo iskoristili na najbolji mogući način naporno treniravši. Svjesni smo važnosti utakmice. Čeka nas težak susret, ali za razliku od prošle sezone kada smo poraženi na Tušnju sada imamo mnogo kvalitetniju ekipu. Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu i pokazati da smo s pravom na ovoj poziciji gdje jesmo. Cilj je da ostanemo neporaženi i nakon ovog kola", rekao je šef stručnog štaba Mladosti Ibro Rahimić na press konferenciji u klupskim prostorijama dodavši kako je cilj Mladosti jasan, a to je da ekipa bude među šest timova koji će se nakon 22 kola boriti za prvaka BiH.

Golman Mladosti, Adnan Hadžić smatra kako je ekipa Husrefa Musemića pod većim pritiskom budući da su u posljednjem kolu ublijedljivo poraženi na gostovanju kod Krupe.

"Sloboda sigurno ima ambicije ad bude u vrhu tabele i vjerujem da smo mi u ovom momentu više rasterećeni. Oni su pod pritiskom nakon poraza od Krupe i po svaku cijenu žele tri boda u ovom momentu. Mi želimo nastaviti sa dobrim partijama i ostati neporaženi i u ovom duelu", rekao je Adnan Hadžić u svom obraćanju novinarima na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel sa Slobodom propustit će Omer Musić zbog tri javne opomene, te povrijeđeni Ervin Jusufović i Anel Husić, dok će tim biti dodatno pojačan nakon što su pravo nastupa stekla trojica novajlija Šišić, Maksimović i Laštro.

Duel između Slobode i Mladosti igra se u nedjelju na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi