Rahimić osvojio Superkup Rusije
Moskovljani proslavljeju vodeći gol Šemberasa

Prvi trofej za našeg reprezentativca

Rahimić osvojio Superkup Rusije

Elvir Rahimić pouzdani veznjak fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine osvojio je prvi trofej u 2009. godini.

Njegov CSKA Moskva danas je u Superkupu Rusije savladao Rubin Kazana, aktuelnog šampiona Rusije, rezultatom 2:1 i to nakon 120 minuta igre.

Naš internacionalac bio je starter i igrao je do 104. minuta, kada ga je zamijenio Ramon. Moskovljani su poveli u 43. minuti golom Šemberasa, a izjednačio je Šaronov u 61. minuti, a obzirom da se do isteka 90 minuta mreže nisu tresle, uslijedili su produžeci. Trenutak odluke dogodio se u 113. minuti, kada je pobjednosni pogodak za CSKA Moskvu postigao je Necid.    

Utakmica Superkupa Rusije odigrana je na stadionu Lužnjiki u Moskvi, istom stadionu koji je bio domaćin prošlogodišnjem finalu Lige evropskih prvaka, kada je Manchester United nakon boljeg izvođenja jednaesteraca savladao Chelsea i postao prvak Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.