Rahimić: Poštujemo Zrinjskog, ali imamo i mi svoje adute

Trener Sloge iz Ljubuškog

Rahimić: Poštujemo Zrinjskog, ali imamo i mi svoje adute

Ekipa Sloge iz Ljubuškog je jedini tim iz tim iz trećeg ranga bh. fudbala koji je opstao u Kupu Bosne i Hercegovine. Žrijeb za osminu finala dodijelio im je jednog od najtežih i najrespektabilnijih protivnika, ekipu Zrinjskog iz Mostara.

O svemu tome porazgovarali smo sa trenerom tima iz Ljubuškog, Ibrom Rahimićem.

"Poštujemo Zrinjskog, ali imamo svoje adute. U svakom slučaju mi smo pokazali kroz svoje i ligaške i pripremne utakmice da znamo igrati. Pobjeđujemo zaista ubjedljivo i to je dokaz da ova ekipa ima kvalitet. Jedini poraz smo doživjeli u prijateljskoj utakmici sa Veležom, i to je bilo 'knap' rezultatom 1:0. U ovom momentu je ekipa još uigranija u odnosu na početak sezone. Ne mogu naravno reći da ćemo proći dalje ali sigurno nismo bez šansi i mislim da se možemo nadati nekom pozitivnom ishodu", rekao je za početak Rahimić sa velikom dozom respekta prvenstveno prema svojim fudbalerima, ali i protivniku.

Aktuelni trener Sloge iz Ljubuškog je za vrijeme svoje igračke i trenerske karijere radio u Veležu, pa smo ga upitali da li će duel sa Zrinjskim za njega značiti više od obične utakmice?

"U svakom slučaju da postoji veliki motiv i drago mi je što je došlo do ovakve utakmice. Navikao sam i volim igrati velike utakmice. Biće to lijep događaj i za naš klub, ali i za grad. U svakom slučaju imamo pravo da se nadamo iznenađenju, jer posjedujemo kvalitet i imamo svoje adute", rekao je trener Sloge.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloga iz Ljubuškog konstantno napreduje i djeluje da je riječ o ozbiljnom klubu, čemu uostalom i svjedoči podatak da su jedini član 2. lige Federacije među preostalih šesnaest klubova u kupu. Kako rezultatski, klub napreduje i po pitanju infrastrukture.

"Mi zajedno sa rezultatima radimo i na infrastrukturi. Ja sam trener Sloge već osam mjeseci, zajedno pravimo dobre rezultate a moj rad prati i uprava koja je obezbijedila i vrlo dobre uslove za kvalitetan rad. Ubrzo će Sloga imati vrlo dobre uvjete za trening i razvoj fudbala. U svakom slučaju, na dobrom smo putu.", rekao je za kraj trener Sloge Ibro Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.