Navijači kojima na svijetu nema ravnih - Ponovo je cijeli svijet gledao njihov šou na tribinama
67.000 ljudi i nevjerovatan spektakl kojeg su priredili navijači Raja Casablance u derbiju protiv velikog rivala Wydada (Foto: Screenshot)

Nevjerovatne scene

Navijači kojima na svijetu nema ravnih - Ponovo je cijeli svijet gledao njihov šou na tribinama

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 21. kolu marokanskog prvenstva odigrali su gradski rivali Raja i Wydad Casablanca, a navijači u ovoj zemlji još jednom su pokazali da im nema ravnih u svijetu kada je u pitanju pravljenje spektakularne atmosfere na stadionu.

Raja i Wydad Casablanca odigrali su veliki derbi u 21. kolu Botole. Meč je završio rezultatom 2:2, ali marokanski navijači još su jednom pokazali da im niko na svijetu nije ravan.

Na tribinama stadiona Mohamed V koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, vatreni navijači priredili su pirotehnički šou i to u nekoliko navrata.

Već nakon pet minuta igre viđen je prvi. Vatreni navijači Raja Casablance upalili su zelene i bijele dimne bombe koje su u bojama njihovog kluba.

Nastavak je donio još jedan pravi vatromet. Sredinom drugog poluvremena doslovno su zapalili tribinu pirotehnikom koju su donijeli, čule su se petarde, vatrometi i sve je doslovno gorilo.

Oglasi

Teren je također donio veliku borbu. Dosta dobar meč pružila su dva gradska rivala, Raja je vodila u dva navrata, ali je susret okončan neriješeno 2:2.

Bouzok je Raji donio prednost pogotkom s penala u 39. minuti meča, a na 1:1 je izjednačio Zola u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela.

Boulacsou je u 67. minuti nekoliko sekundi po ulasku u igru pogodio za 2:1, no ponovo je nadoknada bila kobna za Raju jer su u 13. minuti primili gol s penala za 2:2, što je bio konačan rezultat susreta.

Boulacsou je isključen u posljednjim trenucima (105. minuta), a sudija ovog meča je imao dosta posla jer je pored crvenog kartona podijelio još 13 žutih.

Derbi je po svojoj žustrini opravdao očekivanja. Navijači su međutim posebna priča i definitivno je teško naći 'jače' od Marokanaca u svijetu fudbala.

Wydad je nakon osvojenog boda ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele s 43 boda, a ispred njega je FAR Rabat s 44 boda i utakmicom manje.

Raja je s druge strane na četvrtoj poziciji s 34 osvojena boda u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi