Rajevac računa na Essiena i Boatenga

Spisak selekcije Gane

Rajevac računa na Essiena i Boatenga

Edmir Škorić

Selektor Gane, Milovan Rajevac, pozvao je 30 igrača koji će konkurirati za svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Na spisku je i nedovoljno oporavljeni Chelseaov veznjak Michael Essien.

Essien je imao problema sa koljenom, zbog čega je propustio Afrički kup nacija, koji se početkom godine igrao u Angoli. Ipak, srbijanski stručnjak Milovan Rajevac stavio ga je na preliminarni spisak od 30 nogometaša, koji će kroz prijateljske susrete pokušati izboriti svoje mjesto na SP-u.

Na spisku je i Kevin-Prince Boateng, iako je ranije nstupaoi za mladu selekciju Njemačke. No, u Gani iz FIFA-e čekaju zeleno svjetlo za njegov nastup u mundijalu.

Spisak kojeg je objavio Milovan Rajevac:

GOLMANI: Richard Kingson, Daniel Agyei, Stephen Ahorlu, Stephen Adams.

ODBRANA: Samuel Inkoom, Eric Addo, Jonathan Mensah, Lee Addy, Rahim Ayew, Hans Sarpei, John Mensah, Isaac Vorsah, John Paintsil.

VEZNI RED: Sulley Muntari, Derek Boateng, Anthony Annan, Emmanuel Agyemang-Badu, Kwadwo Asamoah, Andre Ayew, Michael Essien, Stephen Appiah, Haminu Dramani, Quincy Owusu Abeyie, Bernard Kumordzie, Laryea Kingston, Kevin-Prince Boateng.

NAPAD: Matthew Amoah, Asamoah Gyan, Prince Tagoe, Dominic Adiyiah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.