Rajović donio pobjedu Olimpiku

Posljednji meč 10. kola Premijer lige

Rajović donio pobjedu Olimpiku

U posljednjem susretu 10. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine Olimpik je na Grbavici savladao Zrinjskog rezultatom 1:0.

Pobjednički gol odluke postigao je Rajović u 83. minuti iz jedanaesterca.

Susret je po veoma hladnom vremenu posmatrao mali broj gledalaca, negdje oko 100, a od toga je bila jedna grupica navijača Zrinjskog oko 20.

Prvo poluvrijeme je počelo sa blagom inicijativom Olimpika, ali prva prilika desila se u 29. minuti, kada je sviran prekršaj na ivici šesnasterca. Loptu je uzeo Ješe, koji dobro šutira, ali Melher paradom spašava svoj gol. Nakon toga nijedna ekipa praktično nije ništa napravila.

Drugo poluvrijeme opet protiče u incijativi Olimpika. U 53 minuti opet iz slobodnog udarca šutirao je Ješe, ali lopta pogađa prečku. Nakon toga, u 59. minuti, šansu je imao i Vidović, ali i njegova lopta odlazi tik pored gola. Zrinjski se nakon toga oslobodio pritiska, pa u 73. minuti dobro šutira Mateo Sušić, ali ovog puta brani Adilović. Svoj šut isprobao je i Musa u 78. minuti, ali njegova lopta odlazi pored gola.

Igrao se 83 minut kada je Vidović sjajno uposlio Ristića, koji bježi odbrani Zrinjskog, a u kaznenom prostoru ruši ga Melher, te je sudija svirao jedanesterac. Nakon tog prekršaja sudija pokazuje Melheru put u svalčionicu, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Rajović.

Olimpik - Zrinjski 1:0 (0:0)

Žuti kartoni:Ješe, Ristić (Olimpik), Tabi (Zrinjski), crveni karton: Melher (Zrinjski)

OLIMPIK:Adilović, Jokić, Ješe, Suljević, Prlić (od 88. Lulić), Velagić, Gavarić,Vidović, Pelak (od 45. Subašić),Rajović, Marinković (od 61. Ristić).
ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Pehar, Tabi (od 69. P. Sušić), Selimović, Musa, Žuržinov (od 81. Hadžić), Marković, M. Sušić, Zadro, Ančić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.