Rakitić: Istina je da me Modrić zvao da dođem u Real

Na kraju je izabrao Barcelonu

Rakitić: Istina je da me Modrić zvao da dođem u Real

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić prije nekoliko dana produžio je svoj ugovor s Barcelonom.

Iako se prije nekoliko sedmica špekulisalo da će Rakitić na kraju ove sezone napustiti Barcelonu na kraju je ovaj vezni igrač dobio novi ugovor od katalonskog kluba. Rakitić će u redovima Barcelone ostati do ljeta 2021. godine.

Rakitić je u Barcelonu stigao u ljeto 2014. godine iz Seville, a već u svojoj prvoj sezoni na Nou Campu osvojio je trostruku krunu. Ipak, hrvatski fudbaler priznao je da su ga nagovarali da dođe u Real Madrid dok je bio član Seville.

"Kada sam igrao u Sevilli često sam pričao s Lukom Modrićem koji me pokušao nagovoriti da dođem u Real Madrid. Sada to više ne radi jer sam ja u Barceloni i zna da nikada ne bih otišao u Real. On je sjajan fudbaler i mislim da bi se odlično uklopio u igru Barcelone. Za mene je Modrić jedan od najboljih veznih igrača na svijetu", rekao je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi