Enrique: Rakitić je imao ponude drugih klubova

Trener Barcelone

Enrique: Rakitić je imao ponude drugih klubova

Barcelonin trener Luis Enrique izjavio je da je sretan što će Ivan Rakitić ostati na Nou Campu. 

Nakon historijske pobjede nad PSG-om u Barceloni su odlučili novim ugovorom nagraditi Ivana Rakitića na njegov 29. rođendan, a hrvatski fudbaler se tako obavezao da će na Nou Campu biti do 2021. godine. 

Tokom januara je postojala mogućnost da Rakitić napusti Barcelonu, zbog navodnog sukoba sa trenerom, ali na kraju se ispostavilo da je sve u redu.

"To što je Ivan produžio ugovor je dobra vijest. On je jako važan igrač i sretni smo što ostaje s nama. Imao je, također, ponude drugih klubova, ali on želi još više napredovati u Barceloni. Zadovoljni smo njegovim igrama i svime što je postigao dosad", izjavio je Enrique. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U novom Rakitićevom ugovoru je odštetna klauzula od 125 miliona eura, koliko će zainteresirani klub morati platiti želi li ga dovesti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi