Rakitić: Ne volim biti na klupi, želim igrati

Fudbaler Barcelone

Rakitić: Ne volim biti na klupi, želim igrati

Hrvatski reprezentativac i član Barcelone, Ivan Rakitić, izašao je pred novinare uoči subotnjeg gostovanja njegove momčadi kod Eibara.

Vezni fudbaler katalonskog tima dotakao se i El Clasica, a obzirom da se ustalio u početnom sastavu tima Luisa Enriquea razumljivo je da očekuje mjesto u prvih 11 i protiv Real Madrida. 

"Uvijek se vidim u timu i ne volim biti na klupi. Želim igrati svaku utakmicu, a premda pozicija na sredini terena zahtijeva različite stvari, poznajem ju jako dobro te mogu igrati ondje gdje sam potreban ekipi", istakao je Rakitić, a potom dodao:

"O Realu imam mišljenje kao i ranije, to nije ni bolja ni lošija ekipa nego je bila prije, samo im se promijenila dinamika zbog duge sezone. Realovi igrači će dati svoj maksimum da se vrate ondje gdje su bili."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.